Om Eric

Hej! Eric heter jag, uppvuxen i Hallstahammar men numera bosatt i Linköping. Jag är civilingenjör i mjukvaruteknik (tog examen vid LiU 2018) och arbetar för närvarande som utvecklare på Sectra.

Om du vill veta mer om mig, ta en kik på henziger.se.

Vad jag skriver om

Jag brukar skriva om det som dyker upp i mitt liv. Oftast faller det inom något av ämnena mjukvara, språk eller kultur (böcker, film, serier). Ibland skriver jag om psykologi (ofta inom självförbättring), utbildning och feminism. Då och då roar jag mig med kreativt skrivande och vandring.

Varför heter bloggen [x]?

Min blogg har bytt titel genom åren och här listas de historiska namnen med en kortare motivering.

 • This is not for you
  När mitt blogg-äventyr begav sig visste jag varken vad jag skulle skriva om eller vilka mina läsare var, men jag ville ändå skriva ”för skrivandets skull”. Med en referens till en av mina favoritböcker, Mark Z. Danielewskis House of Leaves, fick bloggen heta This is not for you.
 • Någonstans mellan obegriplig och oväntad
  Några år in i bloggandet var det dags för namnbyte, men bloggens karaktär var fortfarande spretig och inläggen varierade i att vara allt från obegripliga till blott något oväntade. Min underfundiga tanke var att alla ord i SAOL som finns mellan obegriplig och oväntad skulle rymma nästan alla idéer som jag kom på att skriva om. Oförargligt och otroligt med inslag av ordbajseri.
 • Vox clamantis in deserto
  Min blogg har hittills aldrig haft den här titeln, som på latin betyder ”en röst som ropar i öknen” men om jag skulle ha färre läsare och mer skrikiga inlägg så kanske det skulle passa. Det är en cool titel i vart fall.
 • Språk, kultur och mjuka saker
  När det så slutligen blev dags att nischa bloggen något så föll ramarna inom ämnena språk, kultur och mjuka saker. Det sistnämnda kan förstås innefatta väldigt många saker, men i praktiken är det ofta kopplat till mitt liv som mjukvaruingenjör.

To international readers

Head over to ”About henziger.com” for slightly more information. In summary, if you don’t know Swedish then you might be interested in reading the posts I’ve written in English. You can also give Google Translate a shot.

En bild med mig och en hund i norska fjällen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.