Sommarsummering 2017

Efter några månaders hiatus från bloggen är jag tillbaka i Linköping fylld av inspiration och planer. Ännu en sommar har passerat och precis som i fjol tänkte jag ge en sammanfattning över de bästa och sämsta händelserna.

Det positiva

 • Westermo
  Under sommaren har jag spenderat min mesta och bästa tid som sommarjobbare på Westermo. Att det kan vara extremt roligt att programmera i C (och Python) låter kanske som ljug, men tack vare kollegorna var det ren glädje att få jobba där. Som arbetsplats kan jag med nöje lämna Westermo R&D mina allra bästa rekommendationer. 😉 (pingisbord har de också!)
 • Norge
  Det blev en Norge-repris från förra året. Samma resrutt, camping och fjäll. Däremot blev det en ny toppvideo från Snöhetta, med extra mycket vindbrus!

   

Me standing near the top of Snøhetta
I dimman hägrade toppen!
 • Norrland
  Under min ena semestervecka reste jag norrut till trakterna mellan Umeå och Skellefteå för att hälsa på släkt och vänner. Jag blev mycket väl omhändertagen och utfodrad. Att få ett avbrott från en annars hektisk sommar och istället få njuta av det norrländska lugnet var helt perfekt!
 • Melissa Horn
  Jag går inte ofta på konsert, men när jag såg att Melissa skulle spela i Strömsholm var jag fast besluten att gå. Det som är bra med att se Melissa Horn live är att man inte bara får höra låtarna utan också höra hennes underbara Stockholmsdialekt i mellansnacken, glad och skrattandes. Med tanke på hennes dystra texter var jag inte säker på att hon var kapabel till att vara glad, men där liksom i resten av spelningen var hon fulländad! (En inspelning från när hon spelade på Cirkus finns på Spotify)
 • Tandis
  För första gången i mitt liv besökte jag tandhygienisten. Det var ungefär som att åka fritt fall på Grön Lund, så länge man sitter i stolen är man livrädd men när man får gå därifrån är man fylld av adrenalin och eufori. Dessutom blev gaddarna polerade och skinande rena!
 • Det negativa

  • Hallstahammar
   Min härliga hemort Hallstahammar har varit alltför utsatt för vandalism i sommar. Polishuset sprängdes och postbilar brändes. Det finns så mycket bra i Hallsta (biblioteket, ICA, Rice & Noodle, den där optik-butiken, alla pizzerior m.m.) och dess invånare förtjänar bättre! Lösningen är inte självklar, men jag själv har sneglat på hur Gotham löste sina problem.
  • Bye bye, Ygis
   Anders Ygeman, Sveriges inrikesminister, som följde med poliserna i deras vardag, som fick ställa upp på (typ) alla intervjuer, som kämpade tappert för att få igenom nya lagförslag i en minoritetsregering och den enda i regeringen som jag blivit retweetad av och som jag därför kallar ”min kompis” fick lämna sin post efter Transportstyrelsens IT-haveri och hot om misstroendeförklaring. Jag kommer sakna grabben 😦

    

  Anders Ygeman green pepper montage
  När Ygeman var på LiU-besök visade jag upp min paprikalarv för honom. Han blev tyvärr inte speciellt imponerad.

  Slutord

  Det absolut bästa den här sommaren har varit alla nya och gamla bekanta jag fått träffa och umgåtts med. Jag kan inte nämna alla, så jag har valt en favorit. Han är lite skygg och vi vet inte vad han heter. Men vi kallar honom Latte-Katten!

  En lattefärgad katt
  En levande legend

  2 reaktioner till “Sommarsummering 2017

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.