Sommarsummering

Återigen är rubriksättningen fenomenal, tänk att sommarsummering innehåller ordet sommar på både svenska och engelska. Wow!

Jag ska inte dra ut på spänningen längre, här är sommarens toppar och dalar!

Sommarens 3 bästa

 1. Norgeresa med pappa
  Norge, Bjørkhol camping och Snøhetta! Samma resa vi gjorde 1997, fast annorlunda.
  En bild med mig och en hund i norska fjällen
  Träffade på en hund som var med husse och fotade naturen.
 2. Flyttgubbe och altanbygge
  Jag hade förmånen att hjälpa till vid ett flertal flyttar i somras. Ett tufft fysiskt arbete men väldigt tacksamt tack vare goda vänners lag och bra utfodring! Jag fick även prova på altanbygge och att gå loss med gersågen var mycket lärorikt och roligt
  Jon bygger altan
 3. En månad i Linköping
  Jag spenderade hela juli i min lägenhet i spökstaden Ryd i Linköping, helt frivilligt. Att få lägga upp dagarna precis som jag kände var en fantastisk frihetskänsla och det var både en produktiv och avkopplande period. Jag spenderade tiden med att plugga omtentor, skaffa en VPS, snygga till min landningssida https://henziger.se, publicera Knekt, lite android-utveckling, lära mig lite spanska och norska med hjälp av Duolingo, läsa Kampen om Järntronen, skutta runt på Vidingsjö motionscentrum, spela igenom Legacy of the Void-kampanjen, uppdatera till Kubuntu 16.04 och en hel del annat småfixande. Superskönt att få tid att göra saker som legat i pipelinen under lång tid.

Sommarens 3 sämsta

 1. 16-timmars maraton Civ5
  Ni som spelat Civilization känner säkert igen fenomenet ”Just one more turn…”. Jag började spela klockan 14:00 och tänkte ge det 30 minuter för att se om det flöt på bra på Linux. När solen höll på att gå upp insåg jag mitt nederlag, men jag ville ta min civilisation till månen, detta skulle visa sig vara omöjligt då jag redan vunnit spelet genom den kulturella vägen. 8:30 gick jag och la mig för ett två timmars powernap och dagen efter fick jag sörja min dårskap samtidigt som jag försökte hålla mig vaken tills nattens inbrott. Aldrig mer det spelet, ALDRIG!
 2. Två veckors kur med ögondroppar
  Ett misstänkt fall av marginal Keratit (typ hornhinneinflammation på svenska) resulterade i ögondroppar fyra gånger dagligen i två veckor, helt värdelöst. Inte helt säker om detta är relaterat till punkten ovan.
 3. För lite tid
  Trots ett helt sommarlov fanns det mycket som inte hanns med. Jag har grillat för lite (ingenting?!) och hade helst spenderat mer tid med familj och vänner, där ligger jag minus.

2 reaktioner till “Sommarsummering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.