Skräp

Flyttstädningen av min lägenhet har lämnat mer att önska sedan dag ett. Vissa saker kunde jag meddela innan jag flyttade in och få det fixat, andra har jag upptäckt och åtgärdat på egen hand. (Jag är självklart tacksam för att det var rengjort bakom spisen, men att göra rent själva spisen hade ju också varit trevligt.)

Idag tyckte jag att skåpet under diskbänken luktade lite konstigt. Visst, det fanns förklaringar (1) jag hade ätit melon och resterna från det hade en säregen lukt och (2) det brukar generellt sett inte lukta jättegott under diskbänkar. Vid första anblicken verkade inget konstigt, men så fanns det ju också ett utrymme längst in bakom en spånskiva (se bild)

Diskbänkskäp med orolig Eric

Jag kravlar in i skåpet och tittar över kanten, ingen imponerande syn…

Massor av skräp

På bilden ser vi bland annat en fantaflaska, en burk Mariestads och plastförpackningen till KRAV-märkt färsk timjan. Lägg märke till att en andra ölburk visar nederdelen och gömmer resten under utrymmet som hade ännu fler överraskningar att erbjuda. Det var bara till att börja gräva och se vad man kunde hitta när man stack in handen under spånskivan, överraskningarnas tid var inte förbi på långa vägar.

Saker som hittades:

  • Tomflaskor
  • Timjanförpackning
  • Plastförpackning till nätverkskabel
  • Lök
  • Snorpapper
  • PimPim
  • Tubkork
  • En klyftpotatis, ej ätbar
  • Ett halvt äggskal, inte heller ätbart
  • Kaffe, alternativt något annat brunt pulver :O
Ett axplock av det som hittades
Några av de saker som legat under diskbänken

Vad vi ser på bilden är i praktiken pant till ett värde av 5 kr, tack käre före detta hyresgäst, det var verkligen inte nödvändigt men jag lovar att pengarna kommer användas väl.

Fun light flaskan ser ut att vara riktigt gammal, jag såg inget bäst före datum men jag skulle gissa på tidigt 1400-tal. Cola flaskan påminde mig om VM i Sydafrika 2010. Ett mästerskap som, på grund av vuvuzelor bland annat, man helst vill glömma. Ångbåten kommer läggas till PimPim-samlingen, supernice!

Nu har jag fått ventilera mitt lilla trauma. Det var inget trevligt men jag kan tänka mig att det finns flyttstädningar som varit mycket sämre än denna. Jag hittade trots allt inga råttor eller andra djur bland skräpet. 🙂

Till före detta hyresgästen, din flyttstädning var riktigt dålig. Tummen ner! Till er andra, kanske är det läge för att städa på svåråtkomliga ställen? Vem vet, ni kanske har en förmögenhet liggandes redo att hittas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.