Oh Lorde

Glädjen när man upptäcker en ny artist och får höra dennes musik för första gången, oslagbart! Tidsrymden då jag medvetet väljer att repeata en låt är kanske ett par dagar, sen har jag oftast tröttnat. Men de dagarna, låten på hjärnan, lära sig melodin, kolla upp låttexten och bara njuta av ny musik, sånt gillar jag, fett mycket! 🙂

Så i mitt dagliga youtoobande snubblade jag över en för mig ny artist, nämligen Lorde. En ung, söt nya zeeländska med ett avslappnande och uppmuntrande sound. Har ni inte hört henne än så föreslår jag att ni ger henne en lyssning eller två.
De allvetande Youtube-kommentarerna har jämfört henne med bl.a. Lana Del Rey, och fastän jag inte är mycket för jämförelser mellan artister antar jag att det kan ge en fingervisning om hur hennes musik är.

Om ni gillar vad ni hör, kika också musikvideon till Tennis Court, väldigt simpel och rå men samtidigt väldigt artistisk. Jag ska inte tjöta mer nu, iväg och lyssna på musiken istället ;D

Lorde in Seattle 2013 -1
Lorde i Seattle 2013

PS Lorde kommer släppa sitt debutalbum i slutet av september, riktigt snart alltså!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.